onsdag 30 maj 2012

Hasselnötstårta med chokladgrädde- glutenfri

Ny dag, ny tårta! Idag kommer den glutenfria varianten jag bjöd Johanna på igår. Den blev riktigt god måste jag säga, förutsatt att man gillar nötbotten! Absolut en variant jag rekommenderar :)







I receptet står det att man ska använda en långpanna, 20x30 cm. Jag har dock en förkärlek till runda bakverk så min blev helt enkelt rund men man gör såklart som man vill.

Ingredienser, 6-8 bitar
Kakan
200 g hasselnötter
2 stora ägg
2 dl socker

1. Vispa ägg och socker.
2. Mal nötterna och tillsätt dem
3. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 min i 200 grader. Kakan ska vara torr i mitten när den tas ut. Låt sedan svalna. Ett tips är att använda springform och bakplåtspapper, då undviker du att kakan fastnar!

Chokladgrädden
3 dl vispgrädde, än en gång tipsar jag om Mildas!
Mildas grädde liknar mjukglass!
1 msk kallt starkt kaffe
2 msk chokladpulver, ex O´boy

50 g mörk choklad till garnering

1. Vispa grädden.
2. Tillsätt kaffet och chokladpulvret.



                                     Jag garnerade min med hallon också :)


Kakfatet har jag hittat på en loppis, älskar det!

 

Smaska på!

Ser ni att jag har lagt till kategorier?!  Fortsättningsvis sorteras alla inlägg efter ämne :)  

1 kommentar:

  1. Underbart god tårta! Dessutom mycket lätt att göra. Perfekt kobination:-)
    Tusen tack HannaStinaEvelina för receptet!

    SvaraRadera