tisdag 15 maj 2012

Red Velvet Cake- inte glutenfri


Här kommer receptet på den bedårande sammetslena kakan jag gjorde i söndags:) Det kommer från Louise´s Spis, samma blogg som exempelvis marängsviss cheesecaken jag gjorde för några veckor sedan. 


Ingredienser:
Kakorna
5.8 dl vetemjöl
1 tsk salt
5.8 dl strösocker
225 g rumsvarmt smör
2 stora ägg
1.5 msk kakao
1.5 msk flytande röd hushållsfärg
2.5 dl filmjölk (går även med mjölk)
1 tsk vaniljextrakt
0.5 tsk bikarbonat
1 msk äppelcidervinäger 

1. Smöra och bröa 3 formar som är cirka 20 cm i diameter
2. Blanda samman mjöl och salt.
3. Använd elvisp och rör smör och socker vitt och pösigt
4. Tillsätt äggen, ett i taget. Viktigt att smeten får blanda väl innan nästa tas i
5. Tillsätt mjölblandningen växelvis med filmjölken. Börja och avsluta med mjölet
6. Blanda den röda hushållsfärgen med kakaon i en liten skål till en slät pasta. Tillsätt i smeten och blanda sedan ordentligt
7. Tillsätt vanlijextraktet i smeten
8. Blanda bikarbonaten och äppelcidervinägern i en skål. Detta kommer skumma så tillsätt blandningen snabbt i smeten
9. Kör smeten på medelhastighet så allt blandas ordentligt
10.  Fördela smeten i de tre formarna och jämna till ytan med en slickepot. Det går även att endast använda två formar, du får då två bottnar
11. Grädda kakorna i 175 grader i 25-30 min mitt i ugnen, eller snäppet under. Då en sticka sätts i kakorna ska den komma ut ren - då är de klara!
12. Ta ut och svalna helt på bakgaller


Cream chesse frosting
250 g Philadelfiaost
230 g rumsvarmt smör
1-2 tsk vaniljextrakt
ca 500 g florsocker

1. Vispa cream cheese, smör oct vaniljextraktet krämigt (detta smakar rent ut sagt vidrigt men blir mycket gott då florsockret tillsätts)
2. Tillsätt florsockret succesivt under sakta vispning
3. När allt är tillsatt ökar du hastigheten och kör frostingen lätt och fluffig. Är smeten för lös kan du tillsätta lite florsocker och är den för mjuk lite mjölk 

Montering
1. Lägg en botten på önskat fat
2. Lägg på frosting
3. Nästa botten läggs ovan på och frosting på denna
4. Sista botten på och resterande frosting används för att täcka hela kakan
5. Låt stå i kylt i minst en timme före servering
6. Garnera på önskat sätt

Smaska på!! 




Red Velvet tårtan blev som sagt en stor favorit!! Den är riktigt lätt att göra :) Nästa gång kommer jag dock att ha mer frosting mellan bottnarna. Kom ihåg att det är viktigt att använda riktigt smör och inte margarin sen tycker jag alltid att denna typ av kakor är godast en dag efter när de fått göttat in sig lite ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar