Ny dag, ny tårta! Idag kommer den glutenfria varianten jag bjöd Johanna på igår. Den blev riktigt god måste jag säga, förutsatt att man gillar nötbotten! Absolut en variant jag rekommenderar :)
Ingredienser, 6-8 bitar
Kakan
200 g hasselnötter
2 stora ägg
2 dl socker
1. Vispa ägg och socker.
2. Mal nötterna och tillsätt dem
3. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 min i 200 grader. Kakan ska vara torr i mitten när den tas ut. Låt sedan svalna. Ett tips är att använda springform och bakplåtspapper, då undviker du att kakan fastnar!
Chokladgrädden
3 dl vispgrädde, än en gång tipsar jag om Mildas!
Mildas grädde liknar mjukglass! |
2 msk chokladpulver, ex O´boy
50 g mörk choklad till garnering
1. Vispa grädden.
2. Tillsätt kaffet och chokladpulvret.
Jag garnerade min med hallon också :)
Kakfatet har jag hittat på en loppis, älskar det!
Ser ni att jag har lagt till kategorier?! Fortsättningsvis sorteras alla inlägg efter ämne :)
Underbart god tårta! Dessutom mycket lätt att göra. Perfekt kobination:-)
SvaraRaderaTusen tack HannaStinaEvelina för receptet!