söndag 13 maj 2012

Mintmuffins- inte glutenfria

Tänkte ger er receptet på muffinsarna Tabin gjorde igår från Smultrongårdens kokbok :)

Tabins berg av muffins!


100 g smör
100 g mörk choklad 70%
2 ägg
1.5 dl socker
1 dl mjöl
0.5 tsk bakpulver
2 tsk kakao
1 ask After Eight, 200 g 

1. Smält smöret, lägg i chokladen och smält den under omrörning 
2. Vispa ägg och socker fluffigt
3. Blande de torra ingredienserna, vänder successivt ner i äggsmeten
4. Tillsätt smörblandningen 
5. Fyll smeten i stora muffinsformar  till lite mer än hälften. Bryt After Eight och lägg i formarna 
6. Grädda mitt i ugnen i 10-13 min i 200 grader 

Smaska på!!



Söndag = bakdag för mig!
I kylen står en Red Velvet Tårta på stelning och en kaka som heter Choklad Favoriter som innehåller massa choklad och hasselnötter. Hoppas de smakar, smeterna var iaf goda:) Recept och bilder kommer såklart en annan gång! 


1 kommentar:

  1. Ja nu börjar risken bli ganska stor attt vissa åker dit på övervikt!!! Aja baja! Kram

    SvaraRadera