tisdag 29 maj 2012

Daimtårta

Tårtveckan är inne på dag två och då bjuds det på en riktig klassiker från Smultris! Den är en av våra absolut mest populära bakverk och fick till och med pryda framsida på boken. En riktig favvotårta med andra ord! Plus att den är riktigt lätt att göra.



Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
1.5 dl mjöl
en nya salt

1. Vispa ägg och socker.
2. Smält smöret och lägg i choklad, låt smälta samman. 
3. Blanda mjöl och salt. Ha i blandningen i ägg och sockret.
4. Tillsätt smör/chokladen. 
5. Grädda i 14-15 min i 200 grader. Använd en springform. 

Den ska vara relativt kladdig när den tas ut. Låt svalna. Ha sedan på daimblandning som du gör enligt följande. 

1. Vispa 2.5 dl grädde. (Den absolut bästa är Mildas vispgrädde. Fantastisk rolig att arbeta med!)
2. Tillsätt 1.5 msk kakao, 1.5 msk florsocker och två hackade dubbeldaim. (Innan du öppnar daimen, slå den mot köksbänken- på så sätt får du den i småbitar utan att behöva använda kniv)



Sen får ni mums på! :) 

Idag har jag bakat en glutenfi tårta som jag ska bjuda Johanna på ikväll :) Den kommer imorgon eller på torsdag!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar