torsdag 31 maj 2012

Hallontårta

Nu ska ni få recept på världens lättaste tårta! Den är riktigt god också ska ni veta ;) Har ni Smultris boken hittar ni receptet där annars kommer det här. Bilderna är tagna från boken.

En gammal jobbarkompis mailade och bad om tips på goda och enkla tårtor, jag gav bland annat denna som hon gjorde till sin pojkväns födelsedag. Den var så uppskattad att hon gjorde den två veckor senare när hon själv fyllde år men då bytte hon ut sylten mot riktiga hallon vilket tydligen blev riktigt bra! 

Det bara tre dagar kvar på veckan vilket betyder bara tre tårtor. Nu ser det ut som det kommer en till glutenfri, en chokladvariant som blir riktigt hög och en muffins variant! :)



Ingredienser
1 förpackning färdigköpt tårtbotten
3 satser marsankräm att koka själv som sedan ska blandas med 2 dl mellangrädde
4-5 dl vispad grädde, till fyllning och garnering runt om + en msk socker
Florsocker 
Hallonsylt

Montering
1. Lägg understa botten på ett fat. Ta ett tunt laget med marsankräm-och gräddblandningen och tryck in i botten. Detta gör du på varje sida av varje botten förutom den sista som inte ska täckas på ovan sidan - där ska hallonsylt vara.
2. Täck med den resterande marsan- och gräddblandningen, vilket alltså blir fyllningen på det understa lagret.
3. Lägg på den andra botten och täck med grädde (innan har du då alltså lätt tryckt på marsan- och gräddblandningen).
4. Lägg på sista botten.

Glasyr 
Blanda hallonsylten med florsocker. Svårt att säga hur mycket florsocker då det är syltens rinnighet som avgör detta. Blandningen  ska dock vara relativt fast. När du anser den är det brer du på sylten på tårtans ovansida. Täck sedan tårtans sidor med resterande grädde.

Smaska på!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar