måndag 9 april 2012

På väg till San Francisco

Nu är vi framme i San Francisco! Kom fram vid ett i natt efter att ha kört i 9 timmar från LA. Då ska tilläggas att vi körde en omväg och tog väg 101 istället för 5 för att få åka bitvis längst kusten och att vi stannade några gånger för att inhandla diverse saker. Annars hade vi varit framme betydligt tidigare! Här i San Francisco ska vi bo i sammanlagt tre nätter, har precis vaknat upp från den första. Motellet är jätte fräscht och bra this far. Nedan ser ni en bild på motellet i LA. Läget på det var verkligen grymt, jag sa att det var 3 min från walk of fame, det var egentligen 10 sekunder. Toppen om man inte ska vara där så länge och inte har allt för stora krav men ändå vill bo centralt. Från detta område tar man sig lätt till saker runt omkring. Ser ni att det ser ut som ett riktigt amerikanskt motell?! Motellet där vi bor på nu i San Francisco ser ut ungefär likadant men har några fler våningar. 
 En konstig sak var att i LA bodde vi i nummer 105 och vad tror ni vi får för nummer i SF - precis samma! Är inte det lite konstigt?! 

Gårdagen började med att vi åt frukost på ett riktigt amerikanskt diner. De hade funnits i mer än 60 år och serverat massor med kändisar.


 Varje bord hade en egen jukebox!


Jag åt detta smarriga, inte det mest klassiska men man måste ju få äta vad man vill speciellt om man är vegetarian och glutenintolerant!

Sara åt dock något mer "klassiskt"

 Efter frukosten åkte vi till Rose Bowl Flea Market! Vilken marknad ojojoj, jag kom till himmeln tror jag. Många turer till himlen de senaste veckorna har det blivit!I detta stånd fyndade jag detta:Mycket nöjd blev jag! Sara tyckte jag var knäpp som inhandlade tunga grejer med tanke på vikten till hemresan men de var så fina och det kommer fixa sig på ett eller annat sätt!

 Skapelsen här under köpte jag inte men den var så cool så den fick komma med på en av mina 300 bilder jag tog under gårdagen. Fattar ni vad kort jag kommer ha?! Under de 5 timmar vi var på Universal Studios tog jag 526 bilder... Inga kommentarer!


Det var sjuuuuuukt varmt men vi klagade inte!
Efter marknaden bestämde vi oss för att stanna i en park, sola lite och äta mat eftersom det var så fint väder och vi visste att vi hade många timmar i bilen framför oss.  
Jag åt en sallad vilket var nyttigt och fräscht efter allt godis och snacks som intagits och som skulle intas under kvällens bilfärd...

Sara sjunger fly on the wings of love eller något liknade!
 Efter en stund parken i Burbank som var mycket fint började vi alltså vår resa! Det var en fantastiskt väg och varenda minut i omväg var det värt tusen gånger om. Åker man väg 1 är det ännu finare men då hade vi inte varit i San Francisco än... 101an och 1an går ihop i vissa partier och det är då 101an alltså blir helt breathtaking!
Vi körde förbi kilometervis med citronodlingar
 De flesta bilderna är tagna genom fönsterrutan i hög fart eftersom det är en motorväg så de är kanske inte de bästa. Går inte med ord att beskriva vilka vyer det var! Heeeelt fantastiskt!
Åkte förbi flera rancher! 
Vi hade sådan tur att när vi körde de bitar där utsikten är som mest underbar höll solen på att gå ner! Kan inte säga annat än helt fantastiskt!

När vi åkte sista biten till SF skypade vi med mamma, pappa och lillebror Fabian i Sverige från IPaden i bilen! Riktigt kul, pratade i säkert en timme och mer när vi kom till motellet så de fick se hur vi bor! Tekniken är inte att leka med... Hann säga några ord till mormor också som pratade med mamma i telefon :)  Önskar att de alla var här och fick uppleva det jag gör! Vi gillar ju iprincip samma saker så de skulle vara lika häpna och euforiska som mig!

Nu ska vi bege oss till frukosten sen ut i kylan här i San Francisco, inget shortsväder här inte... Nu blir det långbyxor, tjocktröja och skinnjacka som åker på, brrrrr! Eftersom min kära mor och syster blev häpna över min klädsel som de tydligen tyckte visade alldeles för mycket när vi gick ut i LA kan jag säga till er alla som undrar om jag ska byta yrke att bixten på kameran belyste vissa delar som annars var relativt osynliga. Så nu vet ni att jag inte gått och blivit galen också! Tackar också för de kommenterar om att jag var fin på bilderna :) 

2 kommentarer:

  1. Oj så mycket fint och vilka grymt fina saker du köpt.Hoppas du får med dem hem. Vi har varit vid Kalles koja med Pelle, Birgitta, Elin, Maria, Ida och Fredrik och grillat korv ätit smörgås druckit kaffe, o choklad. Väldigt trevligt. Maria sa att hon följer dig på bloggen. Det var så kul att höra dig i morse men vi har ju ingen mikrofon för den var ju i kameran så vi köper en sån när vi ska till Valbo. Kram

    SvaraRadera
  2. Ja det hoppas jag med men funkar det inte har jag en plan b men jag tror inte det kommer bli några problem! Ja jag hörde det, vi sa att vi ska försöka åka upp näst gång :) Ja skype är super bra! Men jag vet inte om vi har internet på rummet i Vegas... Hälsa morfar!! Kram :)

    SvaraRadera