tisdag 20 mars 2012

Triple chocolate dream- innehåller gluten

Nu har jag pratat med Charlotte. Ojojoj vad svårt det var, de första 10 minuterna kändes det som att hon pratade ett utomjordiskt språk. Helt oförståeligt!! Vi pratade i nästan två timmar, franska blandat med engelska. Jag fick några fraser som kan vara bra att ha om jag får intervjun på franska så till på fredag ska jag ha övat in dem och så ska vi ska prata igen!

Charlotte träffade jag genom utebyte när jag gick på gymnasiet. Jag var hos henne i drygt en vecka i Frankrike och hon var här hos mig i Sverige lika länge. När hon var här gick hon under namnet läppglans. När kommer du och läppglans hem? Tror du inte att läppglans tycker om det här, hon kanske vill ha något annat? Låter så dumt att säga någons namn, man talar ju inte illa om personen men måste kanske av praktiska skäl ibland prata om en utbytesstudent... Måste låtit mycket roligt! läppglans, läppglans, läppglans...


Kakan jag gjorde i söndags kvar en Triple chocolate dream, gillar man kaka med smak av after eight kommer man bokstavligen älska denna!


Antal portioner: 8, färdig på drygt 50 min 


Botten
100 g smör
100 g minchokladplattor (använder du after eight väger en platta cirka 10 g)
2 ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2.5 msk kakao
1.5 tsk bakpulver


Garnering 2
200 g cream cheese 
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker


Garnering 1
150 g mintchokladplattor


Servera med bär!


Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
4. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchokladplattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
5. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
6. Rör om noga.
7. Blanda mjöl, kakao, och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
9. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
10. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
11. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
12. Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
13. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
14. Förvara svalt.
15. Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.
16. Serveras tillsammans med färska bär 
Ett tips är att verkligen låta den stå och vila i någon dag som det står, blir godast då!




MUMS ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar