God kväll!
Det blev några kokostoppar :) Har jobbat ute på Smultris idag så då tog jag chansen att baka några, perfekt eftersom man då inte behöver äta alla själv ;)
Jag gjorde Leilas recept från A piece of cake. Inte de godaste jag gjort eller ätit men absolut helt okej. Jag tycker om när de är mer kompakta och kokoset är mer sammansatt i en deg - i dessa var kokoset mer fördelat. MEN smaken är ju som baken ;)
50 g smör
2 ägg
1 dl socker
5.5 dl kokosflingor
1 st lime, rivet skal
1 msk amaretto likör, rom el annan likör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
3. Låt smeten svälla, i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda tills gyllene, i cirka 15 minuter.
6. Doppa botten av topparna i smält choklad och låta dem stelna i pappersformar eller på galler över bakplåtspapper om så önskas.
När jag gör kokostoppar så brukar jag ta lite deg, rulla avlång, "ställa" den i vänster handflata och forma med högerhanden - enkelt!
Nu ska jag ägna mig åt något mycket trevlig, packning för något som komma skall! Ha en mysig fredagskväll :)
Tänk vad man inte vet - att du är en sån pedagog!
SvaraRaderaAtt inte du var med och gjorde steg för steg recept i boken!??? Hade verkligen blivit bra.
Bra jobb du verkar ha förresten, kan baka på arbetstid. Verkar kul;)
Bra att packa i tid - resan till LA är ju snart.
Puss & natti<3