Idag är ingen vanlig dag, för idag är det våffeldagen!!
Igår hade vi kak- och våffelbuffé på Smultrongården. Yummiiieee! Vi serverade även glutenfria våfflor, riktigt goda var de. Inte alls stor skillnad mellan vanliga och dessa. Risken när man använder glutenfritt mjöl är att maten/bakverket blir alldeles för torrt, smakar artificiellt och att allt ramlar i småbitar.
Receptet kommer här:
Glutenfria våfflor för 3 personer
125 g smör
2 msk strösocker
125 g potatismjöl
125 g glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
3 ägg
2 msk strösocker
125 g potatismjöl
125 g glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
3 ägg
Gör så här
1.Smält smöret. Det smälta smöret och sockret vispas pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna.
2.Gräddas i våffeljärn. Smörj järnet innan första gräddningen. Det behövs inget mer eftersom smeten innehåller så mycket smör. (Jag hade dock på smör även vid gräddningen)
2.Gräddas i våffeljärn. Smörj järnet innan första gräddningen. Det behövs inget mer eftersom smeten innehåller så mycket smör. (Jag hade dock på smör även vid gräddningen)
Trodde jag hittat receptet på bloggen med Smilla, ni vet den fjortonårga tjejen som jag berättat om tidigare men det var det tydligen inte, goda som attan var de iaf!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar