Plugghästen har nu lagt ner för dagen! Träffade Emelie H för en prommis, väldigt trevligt men jädrans vad kallt det var.
För några veckor sedan hittade jag en rolig blogg för oss som inte får äta gluten HÄR ser du den. Jätte gullig tjej som bara var 13 år när hon startade bloggen, nu har hon dock en paus för att fokusera på skolan men recepten finns ju kvar ;)
Jag snappade upp receptet på dessa gobitar ;) Gick snabbt som bara den att slänga ihop dem. Sen lät jag dem stå kallt i cirka 1.5 timmar och tog med dem ut till Smultris och bjöd familjen, blev mycket uppskattade. Toppen med en grej som är glutenfri i grunden! Kan tipsa om att låta dem bli lite varma innan man äter, inte så att man ska värma dem men låt dem stå framme i cirka 20 min så gör sig smaken bäst! Du hinner göra dem nu och smaska till myset ;)
Receptet enligt bloggen,
Det här behövs för ca 6 port:
210 g mörk blockchoklad
6 after eight mintchokladplattor
1 ägg
2 äggulor
2 äggvitor
2 1/2 dl vispgrädde
3 msk Marianne Crush (Krossad marianne)
1 msk kakao
Garnering:
3 after eight chokladplattor
3 passionsfrukter
mynta
Gör så här:
1. Bryt sönder chokladen och mintchokladen. Smält det i vattenbad. Tag upp skålen.
2. Rör ner ägget under kraftig vispning och sedan äggulorna en och en under fortsatt kraftig vispning.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum.
4. Vispa grädden till skum.
5. Rör först ner äggvitorna i chokladsmeten, sedan grädden, Marianne Crush och kakaon.
6. Fördela smeten i 6 portionsglas och ställ dem kallt några timmar.
7. Dela chokladplattorna på snedden och stick ner en halv platta i varje dessert. Garnera med passionsfrukt och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar