tisdag 21 augusti 2012

Ni vet tekakorna som jag fick på hattfesten? De var helt sjukt goda, smakade nästan som tekakorna som mormor brukade göra när vi var små men såklart utan vetemjöl nu! Ska försöka få receptet så jag kan göra dem själv, kanske får jag ge det till er också :) 
Elinor som fick hattfesten av sina vänninor (och som gav mig tekakorna) fick detta uuuuunderba kort av sina vänninor som en av dem gjort! 

 Tänk att göra det själv, jag bara bara drömma om det... Mina pysselskills slutar ungefär vid bläckpenna och sax! Helt fantastiskt gjort!
 Nu över till något helt annat. Ni som bor i närheten av Örebro och funderar på att äta lunch på stan, gå till Lilla Örebro den här vecka. En av kockarna flyttar utomlands nästa vecka och serverar lyxmat på luncherna veckan! Vi var där igår, bilden är tyvärr katastrofal men jag fick en improviserad rätt (gluten och veg ni vet!) som smakade mer än gott, pappa som åt något med lamm var helt lyrisk speciellt över såsen som tydligen gick till hisotorien. Vem vet kanske är det bror Adam som jobbar i köket när du är där ;)
Nej, ni nu ska jag iväg på ärenden sen till Smultris och baka! 
Ha en bra dag 

2 kommentarer:

  1. Hej! Det var min mamma som gav dig tekakorna på hattfesten, hon berättade att du blev glad för dom och hon visade mig ditt inlägg. Så jag tänkte att du skulle få receptet på hur jag brukar göra dom. De som du fick hade mamma och pappa gjort men i vanliga fall är det jag som gör dom eftersom det är jag som äter dom.

    Du behöver:

    7,5 dl laktosfrimjölk
    6 dl renhavre
    2 msk sirap
    0,75 msk salt
    2 msk fiberhusk
    75 g jäst
    225 g laktosfritt smör
    8 dl finmix
    4 dl grovmix

    Gör så här:
    1. Värm mjölken till ca 50°, blanda ner havregryn, sirap, salt och fiberhusk. Låt svälla i ca 20 min
    2. Smula jästen i en bunke tillsätt havregrynsblandningen, blanda väl i en assistent
    3. Tillsätt smöret i små bitar. Ha i mjölet lite i taget tills degen nästan släppt från kanterna och inte är så klibbig.
    4. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 30 min
    5. Sätt ugnen på 225°
    6. Forma bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (det kan vara lättare att få upp degen med en sked). Låt jäsa i ca 30 min
    7. Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i ca 15 min
    Hoppas att dom blir bra!
    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  2. Oh tack vad jätte snällt av dig! :)

    SvaraRadera