måndag 20 augusti 2012

Lakritscupcakes fyllda med vit choklad och hallon

 Gillar du lakrits? 
Om du gör det kommer du ääääälska dem här sötnosarna. De har en relativt skarp smak av lakrits och mörk choklad med ett upplyftande och fräscht inslag av hallon och vit choklad. 


Cupcakes, cirka 12 st
100 g smör
1 dl mjöl
1 dl kakao
2 msk lakritspulver (går att använda 5-10 st krossade Turkisk peppar)
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk

Topping ska stå under natten, tänk på det innan du kör igång!
275g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk lakritspulver (går att använda 3-5 st krossade Turkisk peppar)
25 g rumsvarmt smör

Fyllning
100 g vit choklad av fin kvalité
100 g philadelfiaost
3 dl hallon
2 msk socker
Vit choklad och philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker

Cupcakes
1.  Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
3. Blanda mjöl, kakao, lakritspulver och bakpulver i en separat skål.
4. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken och smöret i smeten. Vispa sedan försiktigt ihop till en slät smet.
5. Fördela smeten i muffinsformarna, använd muffinsplåt!! Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 20 min. Låt svalna helt.
Topping
6. Hacka chokladen i relativt små bitar.
7. Koka upp grädden med honungen och lakritspulver. När det kokats upp - dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad smält.
8. Rör sedan ner smöret i små klickar och rör ihop till en slät smet.
9. Låt stå och stela i rumstemperatur över natten.

Fyllning
10. Smält chokladen i vatten bad.
11. Rör ner philadelfiaosten och blanda väl.
12. Rör sedan ner hallon, socker och vaniljsocker. Här får du smaksätt efter eget behag. Hur mycket du ska ha i beror främst på kavlitén på hallonen.
Montering
13. Dela skär av toppen på varje cupcake. Delar du dem på mitten blir toppen för tung.
14. Bre på fyllning på varje cupcake.
15. Spritsa topping på varje "topp". Lyft över en topp till varje cupcake och dekorera efter önskemål!

Smaska på!

Spritstips som jag lärde mig av Maria Ahlin - när du fyller påsen, sätt den över en lattekopp, vas eller liknande med höga kanter. På så sätt slipper du allt kladd och får smeten enkelt där du vill ha den och bara i nedre delen! 





Filmen igår - This means war var en riktigt bra tjejfilm. Absolut värd att se :) 
Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Kära unge du är verkligen galen i att baka!! Hoppas du får ett bakrelaterat jobb i Nice:)
    Första gången jag såg Lac blev jag tårögd! Du måååste se deras grejer!!!
    Puss bakungen

    SvaraRadera