onsdag 22 augusti 2012

Brownie med hallon och vit choklad

Någon som är sugen på kakor?!  Jag kan behöva en sockerkick eller två efter gårdagens maratonläsning av tidningarna ;)
Här kommer ett recept på brownie med hallon. Smarrigt värre! Ni kanske kommer ihåg när jag gjorde lyxiga brownies med vitchoklad? Receptet som kommer nu är inte lika "tungt" och kladdigt utan mer sockerkaks liknande men absolut inte torr på något sätt och vis utan en saftig kakliknande brownie! 


300 g smör
6 ägg
5 dl socker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
400 g hallon

Garnering
100 g vit choklad
40 g hallon

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en separat skål. Vänd sedan försiktigt ner i smeten. 
4. Rör försiktigt ner hallonen och smöret. Var noga med att inte röra för mycket.
5. Bred ut smeten i en långpappa, 30 x40 cm, som innan klädd med bakplåtspapper. Ett tips är att skära två jack i varje hörn för att få en slät yta.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i 20-30 min. På slutet kan du behöva höja värmen till 200 grader. Detta varierar beroende på ugn. Kakan är klar när en sticka tas ut torr!
7. Låt svalna helt och garnera med vit choklad och hallon. Du smälter den vita chokladen i vattenbad och har sedan enkelt i en liten fryspåse som du klipper bort ena hörnet på. Jag valde att göra prickar men du kan såklart välja vilket mönster du vill, streck eller bara ringla choklad över är också jätte fint!

Smaska på!
 
 
Back to Smultris! Kram på er :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar