fredag 24 augusti 2012

Vive la France!

Ni kanske undrar vad det blev av mina planer till hösten, har varit en del av olika slag! Praktikplats i Frankrike, USA, England och Nederländerna, studier i Göteborg eller Linköping... Bara för en vecka sedan tackade jag nästan ja till en praktikplast i Stockholm men nu har jag bestämt mig -Jag flyttar till Nice. Den 4 september åker hela familjen ner till Frankrike och firar mamma som fyller 50 år. Familjen åker hem i olika omgångar till skola och jobb men jag stannar kvar, den 24 september ska jag flytta till en lägenhet i centrala Nice!!!! Några minuter från stranden och stora torget, känns som en dröm även fast det är ett pytte rum! :) Jag har valt mellan tre olika lägenheter men valde tillslut denna och kommer bo med en kille och två tjejer, från USA och Frankrike. Jag kunde ha bott själv, eller med endast en kille men vill bo med flera så jag lär känna lite folk och får öva på språket ;) Jag har tagit en termins studieuppehåll från civilekonomprogrammet och planen är att lära mig franska bättre så jag sen i vår har möjlighet få praktisera i Frankrike! Frankrike var min högsta önskan från början och där har jag inte fått någon plats på grund av, vad jag har förstått, att jag inte kan språket tillräckligt bra och att hösten tydligen är deras lågsäsong inom event. Så nu ska här franska övas!
Jag i Monaco för 2 år sedan! Tar bara cirka 10 min med tåg från Nice :)
Allt känns fantastiskt roligt och spännande! Lite läskigt att åka helt själv till ett främmande land där jag inte kan språket såklart men det är nog bara nyttigt och jag hoppas jag får bra rumskompisar. Jag hoppas få jobba med något relativt socialt så jag tvingas prata så mycket som möjligt :) Det värsta som kan hända är att jag inte får ett jobb och kommer hem om någon månad och det känns inte så farligt, då har jag försökt iaf. 
Så vi får se, kanske får jag jobb på något roligt boulangerie och fortsätter baka dagarna i ända ;)
Nej, tillbaka ut till Smultris där jag bakar för fulla muggar. Testar nytt från två nya roliga kokböcker - berättar mer sen! 

2 kommentarer:

  1. Ja kära nån så mysigt det här ser ut. Det kommer säkert att bli bra allting. Men det här måste ju vara nåt för Billgren, vintage så det skriker om det. Ja klänningen (läs kjolen)förstås. Kul. Hur är det med lilla tummen? Bättre kanske. Kram

    SvaraRadera
  2. Hahha ja mormor Christina Billgren :) Tummen är mycket bättre, efter diverse oljor och krämer känns den riktigt bra! Kram

    SvaraRadera