tisdag 10 juli 2012

Smaker som får djävulen att bli snäll?!

Det var jag, mamma, pappa och Adam som var ute på tur igår.
Först åkte vi till mysiga Wallby gård!
 Därifrån gick vi längs kanalen upp till Kanal Cafét och åt lunch. Mysigt men kanske inte någon gastronomisk sensation min bakade potatis var dock god!
 På vägen hem åkte vi förbi Götlunda för att leta reda på den goda glassen vi hört talas om. Av någon anledning fick vi för oss att de skulle ha 40 smaker vilket var fel men tro mig det gjorde inget - smaken var helt fantastisk! 
När vi var på väg berättade Adam att han kände killen som startat det. Philip som han heter tog precis som Adam studenten i år och berättade att de hade haft försäljningen till privatpersoner öppen i 2-3 veckor men att de innan bland annat levererat glass till Nobelfesten (!!!!) med mycket lyckat resultat och Karlslunds herrgård. Vi höll på att halv tuppa av tror jag! 

De gör all glass själva med äkta råvaror och helt utan E-ämnen. Philip jobbar 6 dagar i veckan och pappan tar över en av helgdagarna. Coolt med en 19-åring som satsar helt på detta och att engagera familjen! Lite som Smultris där alla vi syskon har varit med och jobbat på något sätt genom åren. Först hade jag cafét, sen Stina, sen Adam och nu är jag tillbaka igen med Fabian som min co-worker :)

Läs mer om Götlunda glass här.

Nu ska jag ut till köket på Smultris och använda mina nya bakformar som är -fromade :)

3 kommentarer:

  1. Några smaker på glassen du rekommenderar? Måste verkligen åka dit på en liten utflykt! Vet du öppetiderna? :-)

    SvaraRadera
  2. Hallon, grönt äpple och lite otippat mascarpone var mina favoriter!

    Tyvärr vet jag bara att de har öppet varje dag men inte när de öppnar och stänger. Deras telenr är 0589-502 17 om du vill ringa och fråga :) Ja de är verkligen värda ett besök eller två ;)

    SvaraRadera