lördag 7 juli 2012

Mazariner

Gooooood morgon! 
Nu har jag varit vaken ett tag, verkar som jag är den enda på hela gatan. Jag brukar alltid se någon liten lampa och människa sitta i hyreshuset mittemot eller någon som går förbi med hunden men icke idag då verkar alla ha tagit semester. 

På Smultis har jag gjort mazariner. Suuuuuuuuper goda tycker jag! Jag tycker inte alls om de man köper, oftast alldeles för torra och för tjock glasyr men att baka själv blir riktigt gott plus att de är lätta att göra :)
Själv är jag väldigt svag för bittermandel, älskar både smaken och doften så det är väl inte så kontistigt att dessa kommer högt upp på min gilla-lista. När vi var små bakade vi alltid mandelkubb som också innehåller bittermandel hos mormor och morfar! 
Nu ska jag åka till Smultrongården :) Välkomna ut om ni har vägarna förbi annars önskar jag er en härlig lördag! 

1 kommentar:

  1. Ja, du är nog en konditor som "mänskan" sa. Så duktig du är! Dom här fastnade jag för. Mazariner är något jag kan tänka mig ibland (kräsen eller)Jag får nog receptet nån gång.MF åkte till Eckerö med Pelle, tror vi har varit vakna sen 05.00 Han gick upp 05.30. Inte min grej.Har nu tagit fram 2.5 kg. köttfärs till köttfärslimpa. Ska göra ett gäng bl. a kommer ju Kajsa på torsdag m.fl.Kram

    SvaraRadera