söndag 24 februari 2013

Vill ni läsa Sartre på franska?

Ni som känner mig vet att jag inte är någon plugg människa. Att sitta still och läsa nöta, läsa ännu mer usch vad jag tycker det är boooring. Det är inte det att jag har svårt för mig eller är extremt smart, jag tycker bara det är så oerhört tråkigt, man blir så seeeeeg av det. För att inte tala om uttråkad.

När jag pluggat på universitetet har jag försökt att sysselsätta mig med allt som bara går för att inte gå under - var fadderansvarig, fadder för utbytesstudenterna och eventansvarig för vår arbetsmarknadsmässa. Allt SJUKT kul!! Extremt sjukt kul, speciellt eventgrejen! Plus att jag hela tiden hade minst ett jobb. I började hade jag två men det gick liksom inte riktigt ihop, finns ju bara 24 timmar per dygn.. Kan med stolthet säga att jag hittils aldrig har fått någon omtenta.

Idag mina vänner vet ni vad jag gör då? Sitter inne på mina 18 kvm och läser Jean-paul Sartres verk Huis Clos, från 1940-talet. Hur booooring kan det bli på en skala? Typ 12 av 10. Försöker att fokusera men tro mig det är nästan omöjligt... Har läst bloggar, kollat bilder, recept, läst recensioner om städer ja allt för att få en liten paus! Lägenheten är nystädad annars hade väl den fått sig en omgång den med. Men men problemet kvarstår ju - närmaste 20 frågor ska besvaras på franska. Det sjukaste är att jag ska läsa verket på franska - fattar ni - Huis Clos på gammeldags franska. OMG! Fattade NADA, så nu växlar jag mellan engelsk översättning och franska texten. Går inte annars... Är typ som att be mig måla av Mona Lisa eller be mig vara stand-in för Celine Dion, kunskapen finns liksom inte...

Istället för att göra mina frågor har jag gjort en topp tre lista på städer jag vill besöka nuuuuu 

Venedig

 Amsterdam 
 Barcelona

Alla bilder är lånade från internet. 

Har begränsat mig till Europa annars blir det liiiite för svårt att välja och för en student är ju inte alla lågpris flygbolag helt fel ;) 

No no no back to reality and Jean-Paul Sartre på franska (engelska!) så det där med omtenta inte förändras men i ärlighetens namn så får jag nog kämpa såååååå sjuuukt mycket för att inte få en omtenta i någon av delkurserna men ni vet som Gunde sa: ingenting är omöjligt! Får gå på den devisen. 

Wish me good luck! Ochhh jag hoppas att ni har något lite mer kreativt för er denna söndag ;) 

3 kommentarer:

 1. Jag önskar dig genast good luck! Har ute med en klarblå himmel hängt lakan.Åkt spark en dryg timme med en klarblå himmel ovanför skallen. Haft besök av vasaloppsåkare från Uppsala med en lite Ruben på 8 månader(Joa med barn måg o barnbarn) Kul.Jag är så knäpp så just när jag åker
  spark i solen tycker jag vintern är underbar.Ja vad ska man säga, men så var det, imorgon kanske jag kräks på vintern. Jag frågade Linnéa som bott i Frankrike 1 år (Joas dotter) om hon tyckte det var kul att kunna franska, hon svarade ja men det är väldigt svårt.Så jag tycker du är JÄTTEDUKTIG som knegar på.Bra jobbat Hanna Panna hälsar vi från ett 0 gradigt soligt Storvik.Kram

  SvaraRadera
 2. Skynda skynda med Venedig för snart får du gå ner med cyklop....
  Självskylla med franskan! Men fasiken vad jag är avis att du kan snacka med folk...... Puss!

  SvaraRadera
 3. Hej. Vänligen ta bort min bild omgående från Venedig. Det är en otillåten publicering. Det gäller näst översta bilden. Se filnamn om du är osäker.

  //Vegafoto

  SvaraRadera