tisdag 26 februari 2013

Bananpannkakor ♥

God kväller! 
Har varit nergrävd i Sartre och fransk historia från före Kristus... Förstår ni hur kul jag haft det?! Nooooot! Nu har jag precis kommit hem från en powerwalk längs havet. Det är nog det jag kommer sakna mest med Nice den dagen jag flyttar härifrån. Jag älskar verkligen att promenera eller springa med vågorna som sällskap! Och någon i telefonen allt som oftast ska väl läggas till :) 
Ni vet att jag berättade att när jag börjar äta något blir jag lite halvt besatt - nu äter jag bananpannkakor varje dag. Så sjukt gott är det! För att inte tala om enkelt. Det var min kompis Louise som la upp en bild på facebook i fredags, såg så gott ut att jag var tvungen att testa redan på kvällen och ja sen dess har jag ätit det varje dag ;) 
 Du tar en banan (relativt mogen) och mosar den. Knäcker två ägg och vispar ihop men en gaffel. Klart! Kan det bli lättare?
Stek sedan i smör eller olja. Jag tycker det blir godare smak med riktigt smör så steker alltid potatis, pannkakor och liknande i det.

Här i Nice kan man köpa riktigt goda jordisar från Marocko :) 1 euro för 250 g, tackar tackar säger jag och mumsar på!

För mig blir det alltid två pannkisar men vill du göra mindre får du såklart fler. 
Annars är jag inte alls är ett fan av varm banan. Många älskar ju till exempel att grilla banan och ha i choklad - usch och fy, bland det värsta jag vet men det här ja det är verkligen sjukt gott!!
Servera sedan med grädde eller glass och bär. För att göra det nyttigare kan man ju bara ta bär :)
Jag har ingen elvisp utan kör på sprutgrädde.
 Tack Louise för receptet!! 

2 kommentarer:

  1. Det ser ju verkligen gott ut och med den frukten till.Du har ju så mysigt med ljus o fint. Idag har vi haft sol så jag hängde ut ytterligare en tvätt, och solade en stund. Härligt. Pratade alldelse nyss med Stina och tjejerna.Jag spelade mamma mia på min mobil för dom, de tyckte det var så kul så dom dansade till lite.Så ska man låta som en ko, det gillar dom. Ha det bra.Kram (jag är så glad att du äter ägg snart kanske det kan bli biff med lök)

    SvaraRadera
  2. Super gott är det :) Jag tänder alltid ljus på kvällarna!! Skönt med sol! Hahhaha jaha är det så man ska göra - det visste jag inte. Får testa det nästa gång!! Nooooooooooooo mormor det är verkligen ett steg för långt. Kramkram!

    SvaraRadera