onsdag 20 februari 2013

Last day med mamma

Hej hej! 
Har precis lyssnat på tre föreläsningar från online kursen, verb, subjekt, pronomen, dåtid, nutid, framtid.. Min hjärna är en enda soppa!! Har seminarium snart så bäst att göra något annat ett tag så hjärnan får vila lite. Vet ni vad jag sitter och smaskar på - jordgubbar! Min närbutik hade erbjudande - en ask jordgubbar för 1 euro ;))

I storyn Mammas vistelse här i Nice har vi nu kommit till måndagen och sista dagen. 
Jag gick i skolan till kl 13 och skyndade mig hem i det fina vädret! Mamma hade jobbat och motionerat på morgonen och vi bestämde oss för att käka lunch i solen på Cours Saleya. 
 Hittade en spännande muffins på vägen till torget som vi var tvungna att testa, fick bli en gående förrätt! Det tar kanske tre min att gå till Cours Saleya så vi fick smaska fort! Den var inte alls så god som den ser ut att vara - alldeles för torr.
 Satt i solen och åt i säkert två timmar - så härligt väder! Avslutade det hela med att testa restaurangens tiramisu. Undra egentligen hur många tiramisu jag ätit de senaste veckorna?! Vågar knappt räkna.. Den godaste hittils är nog nutella varianten som jag och Nikita testade på Le Hussard.
Sen gick vi ner till stranden! Jag hade köpt med mig några macarons från mitt favvo macaronsställe :) Dom gör såååååå bra macarons - mer kakliknande med riktig fyllning och inte alls bara luft och sylt som vissa är.
 Sen blev det en tur upp på stan!

Bland annat in på Hollister. Mamma dör typ av inredningen där och jag kan väl inte annat än hålla med henne, riktigt fint!! Plus att dom livesänder från olika surfing stränder världen över- hur coolt kan det bli?!
 Karneval i stan´!
Cappuccino och kaffe med kolasås från doken. We love McCafé!!
 Avslutade dagen med middag på Waynes tillsammans med min klasskompis Wendy (längst fram till höger) och hennes kompisar! Wendy är en gryyyym kock. Har jobbat på en restaurang i Japan som har tre stjärnor - det bästa man kan få!! Nu vill hon jobba på en känd restaurang här i Frankrike men måste kunna franska så därför pluggar hon med mig.
Eller ja avslutade är väl fel ord- sen gick vi hem och jag färgade mammas hår och fixade lite annat!! Kom inte i säng före midnatt! 

Mamma och jag hade super mysigt! Saknar såklart henne! Men kanske tur att hon åkte hem annars hade vi väl rullat fram snart... 

1 kommentar:

  1. Ja nu blir jag tokig igen, skrivit ett långt meddelande och plötsligt tryckar jag tydligen bort det. BLÄÄÄÄÄ Ni har haft mysigt kan jag se. Men risken att rulla fram började nog bli varning för. Tur att du köpte jordgubbar. Har 2 skidpojkar här som ska göra Kungsberget några dar. Kul. Har varit PRO:are idag, hade hand om kaffekokningen för 55 pers, dock inte själv. Ha det bra Hanna stumpan-strumpan. Tack för alla bilder och modeller (eller mannekänger? Kram

    SvaraRadera