tisdag 5 februari 2013

Samma vanor - skörbjugg?

När jag kommer på något jag gillar kan jag näst intill bli besatt av det. Just nu äter jag världens godaste sallader varje kväll, enligt mig själv såklart. Smaken är ju som baken! Alltid skär jag ner någon ost och blandar runt med en sås. Idag blev det Emmentalerost med aubergine och paprika sås. Gör inte såsen själv utan köper en lätt som en plätt en burk. Igår åt jag sallad med pesto och roquefortost (sjukt gott det med!). Annars är ju getost med honung en klassiker. 
För några veckor sedan var jag helt insnöad på potatis i ugn med vitlök. Varje kväll i säkert två veckor om inte längre gjorde jag det. Ibland klyftpotatis och ibland bara skar jag potatisarna i tunna skivor med massor av vitlök - sååååå gott!

Var populär hos mina flatmates eftersom det luktade så gott varje dag när de kom hem. Man kan ju inte säga annat än att vitlök luktar fantastiskt gott. Eller ja heter man Bo Andersson är min morfar då är det väl ungefär det värsta tänkbara... Knasiga människa! 

Innan potatisen åt jag tacos varje kväll... Haha konstigt jag vet! 

Men jag är likadan med kläder tror jag. Har vissa plagg som jag rullar på i några veckor sen helt plötsligt så slutar jag använda dom och så "hittar" jag något nytt i garderoben sen fortsätter det så. När jag tänker efter gäller nog detsamma med skor, väskor, färger... Kanske är fler som är likadana jag vet inte.. 

Fantastiskt väder har vi här i Nice just nu iaf :) Nästa lite sommar varning! 


 Jag var lite för varmt klädd men bättre det än att frysa! 

Jaja ni behöver ju inte sörja allt för mycket. Jag spendar inte så mycket mer tid i det fina vädret än ni som sitter vid datorn och läser det här. 
Går upp och går till skolan. 
Går sedan hem och äter.
Börjar sedan plugga till online kursen på franska (den som är sjukt svår).
Går sedan till affären för att köpa något- med andra ord - behöver luft.
Går hem och lagar mat - som ni vet sallad med ost och någon sås.
Äter samtidigt som jag pluggar till hatarkursen eller bloggar. 
Fortsätter plugga hela kvällen.
Lägger mig efter midnatt för att 6-7 timmar börja om i ekorrshjulet franskahjulet.

Vänner? Socialt liv? Motion? 
No.
Bitter - ja. Bara andra dagen - ja.
Sluta gnälla- ja. Men det är lite tråkigt när man måste ställa in allt för att bara nöta saker som är sjukt svåra och tar extremt lång tid eftersom man inte kan det. 
Bara att kämpa på- ja.
Gör solen en på bra humör iaf - ja.

Om någon vecka har jag nog kommit in allt och jag kanske till och med kan återuppta mitt så kallade liv lite iaf! Redan idag kändes skolan lite bättre, läraren tyckte absolut inte att jag skulle gå ner en nivå så jag stannar väl, kan tydligen mer än jag tror enligt henne. Vet inte hur det går till och om hon förstår min nivå på grammatiken men men I do as I am told. I förra inlägget menade jag såklart att vi bara får prata franska i skolan, engelska är total förbjudet. 

Back to French studies! 

2 kommentarer:

  1. Oj vilket väder. Klart man blir glad av att se det!!! Tydligen är 25 jan "mittensnödagen" vilket innebär att hälften av all snö som skall ner har kommit då. Vilket då i sin tur innebär att snön som kommer nu och yr utanför fönstret kommer att få ännu mer company... wow - upphetsande när jag tänker på det. Att dra till Vence och måla alltså;)) hehe!!

    SvaraRadera
  2. Jag blir jättesugen på dessa sallader och bakad potatis med vitlök.Ja morfar hälsar att han är ju vitlöksintolerant därför deltar han inte i vårt njutande av vitlök. Vilket väder du har. Vi har skottat snö.Kul.Du ser ju själv att du är duktig i franska, fröken säger ju det till och med.God fortsättning önskar vi. Kram

    SvaraRadera