tisdag 1 januari 2013

Happy New Year 2013 ♥

Många månader har gått sen jag skrev sist. Vad har jag gjort och varför slutade jag helt plötsligt att skriva? Ja, jag har inte bakat iaf... Vilket jag nu efter några månader saknar väldigt mycket. Inte bara själva bakandet utan allt som kommer med - kolla recept, jämföra, ändra, baka och framför allt provsmaka och bedöma ;) Iställlet har jag försökt att skapa mig ett liv här nere i Frankrike. Att komma helt själv till ett nytt land där man inte förstår språket och inte känner en kotte kräver mer tid än vad man kan tro!

Tackar gudarna för att jag lever 2012 2013 - känns ibland som att jag är hemma i Sverige i och  med Skype. Annat var det när mamma var au pair i USA för 25 år sedan... Idag är ju kommunikationen lite lättare om man säger så!

En dag lyckades jag trycka i mig fem kulor glass.. Vem kan stoppa mig när jag rullar fram?!

Fantastiskt coolt café jag hittade lite utanför centrum här i Nice. Man kunde fika i en gunga!
 Att jag inte bakar beror mest på att mitt kök för tillfället inte är det bästa Gud skapat att och min tid räcker inte till...  Jag jobbar på en engelsk pub som heter Waynes och ligger centralt i gamla stan. Det är stället "man går till" om man ska ut - helt galet är det - folk dansar på borden varje kväll till livemusiken. Jag jobbar aldrig i madhouset utan serverar och står lite i baren bara under dagarna. På kvällarna lär jag mig franska av en helt underbar kvinna. Fyra gånger i veckan pratar jag i telefon med henne i 30 min och två gånger har vi 75 min lektion hemma hos mig i mitt rum. 

En lektion via telefon i en gränd i gamla stan när mamma och pappa var på besök!
På jobbet när Zlatan spelade med sitt PSG mot Nice

Syster Stina med kompis Malin vad på besök. Här äter vi på Waynes tillsammans med Anneke!

Mitt rum ja, det är en historia i sig. Jag bor i en lägenhet med tre andra personer där vi delar badrum och kök. Köket delar vi även med våra bästa vänner - kackerlackorna... 


Världens bästa rumskompis - Anneke ♥  Som nu har gjort klart sin termin här i Nice och åkt hem till Holland utan att återvända till vår lägenhet förutom för att besöka mig.
Vädret är bättre än vad jag kunnat hoppas på! Igår såg jag folk utan jackor  gåendes i solen och för  2 veckor sedan såg jag 5 personer som badade i havet - kanske CRAZY people but still! 
Jag trivs väldigt bra här nere och kommer stanna även denna termin. Under våren ska jag läsa franska på distans från Sverige, fortsätta ta privatlektioner och jobba på Waynes. Att lära sig franska var verkligen svårare än vad jag trodde!


På julmarknad i Monaco
Jag har fått uppleva nya jultraditioner!
Sara var på besök! 
Vi åt den godaste tiramisun jag någonsin ätit!
 Jag och min kompis Nikita åkte till Paris i några dagar! 
På Disney Land! Nikita trodde först att jag skämtade när jag sa att jag ville dit- men så kul vi hade. Jag älskar Euro Disney!!

Montmartre
Julen firade jag såklart hemma i Sverige. Kunde dock bara vara hemma i några dagar innan jag var tvungen att åka tillbaka och jobba men jag är extremt tacksam över att få åka hem och fira jul med nära och kära ♥ 

Att åka tillbaka efter bara några dagar var med facit i hand ingen idé - sen jag landade i torsdags kväll har jag varit jätte sjuk. Satte mig ner på Arlanda och skulle äta och blev jätte sjuk över en sekund. Jaja 8 timmars flygresa senare var jag hemma i min säng. Den sängen har jag inte tagit mig speciellt långt ifrån sedan dess och spenderade nyårsafton där meeeen what doesn´t kill you make you stronger sägs det ju! Jag mår iaf lite bättre nu även fast jag fick allergiska reaktioner av både penicillinet som senare byttes ut mot en annan typ av antibiotika. Hoppas kunna jobba i slutet av veckan. 

Det var den updaten det - nu ska jag läsa sista kapitlet av Fifty Shades darker... För er som ännu inte läst triologin, gör det NU!

Kramar från mig :) 

2 kommentarer:

  1. Som jag har väntat! Vad kul att du skriver igen. Hittade hit till din blogg via din mammas blogg och varit fast sen dess. Du var så gullig mot min son när vi var på Smutris i somras, att han sa att han ville åka tillbaka dit. God fortsättning och lycka till med studierna, jobbet och livet i Frankrike.

    Nina

    SvaraRadera
  2. Oh vad glad jag blev av din kommentar!!

    SvaraRadera